LOHTA TAHINIKUORRUTTEELLA, VALKOSIPULI-YRTTI KASTIKE JA VILLIRIISI

VÄHÄN PAREMPAA ARKIRUOKAA

Viimeaikoina olen viikonloppuisin panostanut hieman enemmän ruoanlaittoon, kuitenkaan sen viemättä aikaa ja vaivaa paljoa sen enempää.

Tämä resepti tuo kivaa vaihtelua kalansyöntiin, ja kastike toimii yhtähyvin niin kalan kuin kanankin kyytipoikana. Meillä syötiin molempien kanssa. Tehtiin kerralla reilumpi satsi, eli uunilohi ja kanat uunissa, reilusti riisiä ja salaattia sekä kastiketta.
Ja taas saatiin herkutella näistä samoista ruoista sekä perjantai ilta, että lauantaina kahdesti. On tämä vähän parempi ruokailu myös aika helppo juttu ;)

Resepti sai ideansa, kun paikallisessa Cittarissa oli taannoin maistajaiset, ja siellä maistelin Ronit Cateringin kastikkeita. Sain hyvän vinkin, että kannattaa kokeilla laittaa tahinia uunilohen päälle. Tästä siis kaikki lähti.






LOHTA TAHINIKUORRUTTEELLA, VALKOSIPULI-YRTTI KASTIKE JA VILLIRIISI
(maidoton, gluteeniton, ohjeesta riittää noin 4 annosta)


- Lohta noin 500g
- Suolaa
- Valmista Tahini kastiketta noin 2-3rkl

- Perus salaattivärkit mielesi mukaan

- Villiriisi sekoitusta, noin 4dl (käytin Pirkkaa)

- Kaurakermaa purkki 2dl (käytän yleensä Pirkkaa)
- Herba marea n.1tl
- Pieni valkosipulin kynsi puristettuna
- Oreganoa ripaus
- Basilikaa tai pizzamaustetta ripaus
- Suolaa pieni ripaus tarvittaessa
- Pienempi ripaus kookossokeria (tai ruskeaa sokeria)

1. Ota lohi pöydälle vähän ennen kuin aloitat kokkaamisen.
Ripottele lohen päälle suolaa, kuorruta se parilla-kolmella reilulla ruokalusikallisella tahini kastikketta.
Ronit Cateringin tahini on valmista, eikä sisällä lisäaineita tai maitoa/ gluteenia.
Jos kaupan vege-hyllystä ei löydy valmista maustettua tahini-kastiketta, voit myös tehdä kuorrutteen itse, jolloin tahinin sekaan kannattaa laittaa hieman vettä ja oliiviöljyä, maustaa se sitruunanmehulla, persiljalla ja juustokuminalla.
Laita uuni lämpeämään noin 200 (kirtoilma) -225 (tavallinen) asteeseen.





2. Laita riisit kiehumaan ohjeen mukaan, mausta suolalla. Laita lohi uuniin jja valmista salaatti.

3. Valmista kastike pienessä kattilassa, sekoita ainekset ja kuumenna kiehuvaksi, laske hieman lämkpöä ja anna hautua muutama minuutti. Tarkista maku.




VINKKI:
Jos haluat tehdä myös kanat samalla, ja reilumman satsin ruokaa, niin ota paketti tai kaksi broilerin sisäfileitä, kippaa ne pellille tai isoon vuokaan leivinpaperin päälle.
Mausta tomaattimurskalla (1-2rkl), paprikajauheella (1-2tl), grillimausteella (1-2tl), suolalla (1tl), ja oreganolla (vajaa 1tl).
Anna maustua ja lämmetä huoneenlämmössä noin 20min. Paista lohen kanssa foliolla peitettynä kiertoilmalla.
Tee myös riisiä ja salaattia tuplat, kastiketta riittää puolitoistakertainen satsi.



Ei muutakun herkuttelemaan parempaa arkiruokaa,

<3 Annika

Kommentit

Hyvinvointia ja hyvää oloa

Blogistani löydät ohjeita terveellisiin elämäntapoihin, tarinoita niin lyhyistä kuin pidemmistä matkoista, juttuja treenistä ja kaikkea mikä liittyy hyvinvointiin tai oikeastaan elämään yleensäkin :)


Olen vähän yli kolmikymmpinen personal trainer, äiti, travelleri & crossfittaaja, joka syttyy matkustelusta ja urheilun tuomasta hyvästä olosta - innostu sinäkin elämästä!


Yhteyttä voit ottaa halutessasi annika.myllykoski(at)outlook.com

Hae tästä blogista

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KANAKEITTO VATSAYSTÄVÄLLISESTI (g, m) + muutama vinkki tulehduksien ennaltaehkäisyyn ravinnon avulla

KREIKKALAISET LIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA (m, g)

ARKIRUOKAA: HUNAJA-CHILI KIRJOLOHTA & PAAHDETUT PORKKANAT JA PERUNAT