ARKIRUOKAA: HUNAJA-CHILI KIRJOLOHTA & PAAHDETUT PORKKANAT JA PERUNAT
Nopeaa ja helppoa, ja aika edullistakin. Juurekset on halpoja, samoin perunat. Jos haluaa säästää enemmän, niin kala kannataa ostaa silloin kun se on tarjouksessa, ja tehdä sitä silloin.
Meillä kalaa on kokkailtu koko pesueelle aika harvoin, kun tuo siippa on kala-allerginen. Tänä syksynä olen kuitenkin petrannut asiassa, ja syrjäyttänyt tekosyyt.
Lohta (tai muuta kalaa) päätyy lautaselle jossain muodossa useamman kerran viikossa. Yleensä noin 3x/vko.
Valmistan kalasta jotain, mitä voi sitten syödä usemapana päivänä, ja siipalle tehdään esim. kanan rintafileitä, jotka menee samojen lisukkeiden kanssa oikein hyvin.
Kun on näitä masuongelmia, niin yks jos toinenkin raaka-aine tuottaa helposti ongelmia, mutta kala ja kana on aina riisin lisäksi mulla niitä kaikista turvallisimpia aineksia. Näin varmasti monella muullakin, sillä ne sulavat helpommin kuin punainen liha.
Tätä kalaa voit hyvin tarjota näiden paahdettujen perunoiden sijaan myös riisin kanssa.
Itsekin söin muut annokset niin. Tai hyvin menee vaikka lohisalaattina yms.
Mun maha kestää perunaa välillä pieniä määriä, silloin kun se on ok kunnossa. Jos masu ei oo hyvä, ei mulle peruna sovi ja silloin menee riisiä aika reippaita määriä.
Jos sulla on perunan kanssa ongelmia, kannattaa kokeilla syödä sitä niin, että syöt vain muutaman päivän välein. Näin masu kestää yleensä paremmin raaka-ainetta, mille et oo allerginen, mutta mihin se voi reagoida.
HUNAJA-CHILI KIRJOLOHTA & PAAHDETUT PORKKANAT JA PERUNAT (M, G)
ohjeesta riittää noin neljälle
* ota ensimmäisenä lohi pöydälle "lämpeämään", pilko sillä aikaa perunat ja juurekset
PAAHDETUT PERUNAT:
- n. 800 g pestyjä perunoita (suunnilleen 2-3 perunaa per ruokailija)
- 1 rkl extra virgin oliivi öljyä (luomu, itse käytän Kreikkalaista, jota raahataan matkoilta, nam!)
- vajaa 1tl rosmariinia tai muuta mieleistä maustetta
- ripaus oreganoa (tai muuta, mä käytin myös Kreikasta tuotua, luomua)
- n. 1/2 tl suolaa
* Pilko perunat kuutioiksi, levitä ne pellille. Levitä päälle öljy ja mausteet, sekoita.
* Laita kiertoilmauuni lämpenemään 200 asteeseen.
PAAHDETUT PORKKANAT
- n. 500 g erivärisiä porkkanoita (aikuisille noin 150-200g per ruokailija, lapsille hieman vähemmän. Olivat tarjouksessa niin ostin näitä, toki tähän käy muutkin)
- rasia kirsikkatomaatteja
- 1 rkl extra virgin oliivi öljyä
- vajaa 1tl rosmariinia tai muuta mieleistä maustetta
- n. 1/2 tl suolaa
- noin 2 tl kookossokeria (hunajankin käy, jos tätä ei kaapeista löydy)
* Pilko porkkanat pituussuunnassa muutamaan osaan, pitkiksi tikuiksi, puolita kirsikkatomaatit. Levitä pellille, päälle öljyt ja meusteet, sekoita.
LOHI:
- n. 500-600g kirjolohta (ihan tavallinen lohikin käy yhtä hyvin)
- suolaa maun mukaan, noin 1tl
- chili-hiutaleita ripaus päälle (mä oon tuonu tätäkin ulkomailta, viimesin on Turkista tuotu, ja on muuten hyvää! Sopivasti potkii, mutta pehmeästi. Chili muuten parantaa ruoansulatusta myös.)
- noin 1 rkl hunajaa (tätäkin tuodaan Kreikasta käydessämme, on luomua ja raakaa, nam!)
* Ota lohi pellille leivinpaperin päälle pakkauksestaan, ripottele suola ja chili tasaisesti, lopuksi hunaja veitsenkärjen avulla valutellen sinnetänne (tai jotenkin muuten).
* Laita pellit uuniin, paista noin 20min ja nauti valmiista ateriasta :)
Voit lisätä tarjoiluun pieniä pinaatin lehtiä <3
Yllä kuvassa mun ja pikku-naperon annokset <3
Napero tuumas, että sä oot kyllä äiti paras kokki, tää on huippuhyvää! ;)
Nautinnollisia ruokahetkiä,
Annika
p.s seuraa somessa ja pysy ajan tasalla uusimmista terveellisistä vinkeistäni:
ig: @annikamyllykoski ja fb: kunto-am
Meillä kalaa on kokkailtu koko pesueelle aika harvoin, kun tuo siippa on kala-allerginen. Tänä syksynä olen kuitenkin petrannut asiassa, ja syrjäyttänyt tekosyyt.
Lohta (tai muuta kalaa) päätyy lautaselle jossain muodossa useamman kerran viikossa. Yleensä noin 3x/vko.
Valmistan kalasta jotain, mitä voi sitten syödä usemapana päivänä, ja siipalle tehdään esim. kanan rintafileitä, jotka menee samojen lisukkeiden kanssa oikein hyvin.
Kun on näitä masuongelmia, niin yks jos toinenkin raaka-aine tuottaa helposti ongelmia, mutta kala ja kana on aina riisin lisäksi mulla niitä kaikista turvallisimpia aineksia. Näin varmasti monella muullakin, sillä ne sulavat helpommin kuin punainen liha.
Tätä kalaa voit hyvin tarjota näiden paahdettujen perunoiden sijaan myös riisin kanssa.
Itsekin söin muut annokset niin. Tai hyvin menee vaikka lohisalaattina yms.
Mun maha kestää perunaa välillä pieniä määriä, silloin kun se on ok kunnossa. Jos masu ei oo hyvä, ei mulle peruna sovi ja silloin menee riisiä aika reippaita määriä.
Jos sulla on perunan kanssa ongelmia, kannattaa kokeilla syödä sitä niin, että syöt vain muutaman päivän välein. Näin masu kestää yleensä paremmin raaka-ainetta, mille et oo allerginen, mutta mihin se voi reagoida.
HUNAJA-CHILI KIRJOLOHTA & PAAHDETUT PORKKANAT JA PERUNAT (M, G)
ohjeesta riittää noin neljälle
* ota ensimmäisenä lohi pöydälle "lämpeämään", pilko sillä aikaa perunat ja juurekset
PAAHDETUT PERUNAT:
- n. 800 g pestyjä perunoita (suunnilleen 2-3 perunaa per ruokailija)
- 1 rkl extra virgin oliivi öljyä (luomu, itse käytän Kreikkalaista, jota raahataan matkoilta, nam!)
- vajaa 1tl rosmariinia tai muuta mieleistä maustetta
- ripaus oreganoa (tai muuta, mä käytin myös Kreikasta tuotua, luomua)
- n. 1/2 tl suolaa
* Pilko perunat kuutioiksi, levitä ne pellille. Levitä päälle öljy ja mausteet, sekoita.
* Laita kiertoilmauuni lämpenemään 200 asteeseen.
PAAHDETUT PORKKANAT
- n. 500 g erivärisiä porkkanoita (aikuisille noin 150-200g per ruokailija, lapsille hieman vähemmän. Olivat tarjouksessa niin ostin näitä, toki tähän käy muutkin)
- rasia kirsikkatomaatteja
- 1 rkl extra virgin oliivi öljyä
- vajaa 1tl rosmariinia tai muuta mieleistä maustetta
- n. 1/2 tl suolaa
- noin 2 tl kookossokeria (hunajankin käy, jos tätä ei kaapeista löydy)
* Pilko porkkanat pituussuunnassa muutamaan osaan, pitkiksi tikuiksi, puolita kirsikkatomaatit. Levitä pellille, päälle öljyt ja meusteet, sekoita.
LOHI:
- n. 500-600g kirjolohta (ihan tavallinen lohikin käy yhtä hyvin)
- suolaa maun mukaan, noin 1tl
- chili-hiutaleita ripaus päälle (mä oon tuonu tätäkin ulkomailta, viimesin on Turkista tuotu, ja on muuten hyvää! Sopivasti potkii, mutta pehmeästi. Chili muuten parantaa ruoansulatusta myös.)
- noin 1 rkl hunajaa (tätäkin tuodaan Kreikasta käydessämme, on luomua ja raakaa, nam!)
* Ota lohi pellille leivinpaperin päälle pakkauksestaan, ripottele suola ja chili tasaisesti, lopuksi hunaja veitsenkärjen avulla valutellen sinnetänne (tai jotenkin muuten).
* Laita pellit uuniin, paista noin 20min ja nauti valmiista ateriasta :)
Voit lisätä tarjoiluun pieniä pinaatin lehtiä <3
Yllä kuvassa mun ja pikku-naperon annokset <3
Napero tuumas, että sä oot kyllä äiti paras kokki, tää on huippuhyvää! ;)
Nautinnollisia ruokahetkiä,
Annika
p.s seuraa somessa ja pysy ajan tasalla uusimmista terveellisistä vinkeistäni:
ig: @annikamyllykoski ja fb: kunto-am
Kommentit