PIKARUOKAA TERVELLISESTI - SAVULOHTA LISUKKEINEEN x2
PIKARUOKAA TERVEELLISESTI
Muutamakin ystävä on viimeaikoin ihmetellyt, että kauanko vietän aikaa keittiössä, kun teen sitä ja tätä ja kaikkee.
No, mähän en siellä keittiössä kovin paljoa aikaa vietä, pyrin tekemään ruokaa isommat satsit kerrallaan, tai sitten valmistamaan ruokaa niin, että sitä voi sovelletusti sitten nopeasti laittaa erilaisiksi annoksiksi.
Eli vastaus on, etten kauaakaan! :)
Tässä esimerkissä halusin tuoda esiin sen, miten itse hyödynnän joskus "puolivalmiita" kaupan tarjottavia, ilman että tarvii mennä eines-linjalle.
Mun maha on niin ongelmainen välillä (suurimmaksi osaksi), etten kestä esim. lisäaineita ja eineksistä (ja kauheen pitkä lista kaikkee, josta pitää joskus tehdä erillinen postaus - siis niistä mahajutuista). Mutta varsinkaan lisäaineista ei mun maha tai keho ainakaan tykkää.
Mieluummin jotain helppoa ja nopeaa niin, että se on mahdollisimman terveellistä ja vatsaystävällistä silti.
Parina päivänä olen nyt syönyt kaupasta ostettua valmista savulohta (joka oli vielä -50%), keitin kylkeen pikku kattilallisen riisiä, ja syöntihetkellä tarvii valmistaa vaan kasviksia kylkeen.
ON NOPEAA!
SAVULOHTA, RIISIÄ JA PAISTETTUA KESÄKURPITSAA
Valmistusaika n. 5min (kesäkurpitsan pilkkominen ja paistaminen)
- sopivan kokoinen slaissi lohta (käytin n. 150g/ hyvä määrä on noin kämmenellisen verran)
- keitettyä riisiä (noin kourallinen/ nyrkillinen)
- n. 200g kesäkurpitsaa (= noin puolikas), joka on kuutioitu pieniksi kuutioiksi ja paistettu oliiviöljyssä pannulla. Paista noin 2-3minuuttia, mausta herbamarella tai muulla haluamallasi mausteilla.
- voit vielä lorauttaa ruoan päälle noin 1-2tl extera neitsyt oliiviöljyä
* Sanomattakin lienee selvää, että riisi kannattaa laittaa lautaselle mikron kautta, on parempaa lämmitettynä ;) Itse tykkään syödä savulohen kylmänä, joten se lienee makuasia. ;)
SAVULOHTA, RIISIÄ JA PAAHDETTUJA NAURIS-KUUTIOITA
- Valmistusaika noin 10min (nauriin kuoriminen + pilkkominen + paistaminen pannulla)
- sopivan kokoinen slaissi lohta (käytin n. 150g/ hyvä määrä on noin kämmenellisen verran)
- keitettyä riisiä (noin kourallinen/ nyrkillinen)
- n. 200g naurista (1 isohko), joka on kuorittu ja kuutioitu. Paista pannulla oliiviöljyssä, heitä sekaan 1 valkosipulin kynsi, suolaa ja oreganoa. Paista noin 5-7 minuuttia. Lorauta 1-2tl extra neitsyt oliiviöljyä vielä kypsien nauriskuutioiden päälle ennen syömistä.
* Ja se riisin lämmitys mikrossa myös, jos oli valmiiksi keitettynä.
Toki kasviksia voi vaikka valmistaa etukäteen isomman satsin ja sitten lämmitellä. Varsinkin, jos ottaa lounaan mukaan töihin rasiaan.
Itsellä ei energia eilen riittänyt siihen että olisin tehnyt isompaa satsia, ja tein näin, mikä on pieni homma kerralla, ja sopi siten tähän tilanteeseen paremmin.
Kalasta jäi vielä 1 annos mulle odottamaan, en ole vielä päättänyt minkälaisin höystein sen meinaan syödä - jää nähtäväksi ;) Naurispaistos oli tosi hyvää, joten luulen että sillä mennään. Salaattikin olis kyllä hyvää.
Kasviksia kannattaa pistellä ääntä kohden monipuolisesti, yleensä käytän muutamaa eriä ruoalla, mutta välillä voi ihan hyvin oikasta ja tehdä pikaruoka version terveellisestä ruoasta.
Kokonaisuus on kuitenkin se mikä ratkaisee, esim. munakkaan kylkeen tai smoothieen pinaattia, mehuun porkkanaa jne niin alkaa se olemaan helposti monipuolista - myös tällaisena pikaruokapäivänä.
Tuli muuten aika edulliseksikin tämä mun ruokailu, riisit nyt ei paljoa tuossa maksa, kalan hinta oli alle 7e, kesäkurpitsan pätkälle tuli hintaa noin 0,7e, nauriille n. 0,50e, oliivöljyäkin niin pieni loraus, että annoshinnaksi tulee n. 2,85€. Ei oo paha!
Jos miettii mitä sillä saa muuten vaikka einestä?? Tai mäkistä?? Lounasruokapaikasta? Kahvilasta?
Ei paljon mitään.
Nauttikaa ja päästäkää itsenne välillä helpolla - senkin voi silti tehdä terveellisemmin ;) <3
<3 Annika
Muutamakin ystävä on viimeaikoin ihmetellyt, että kauanko vietän aikaa keittiössä, kun teen sitä ja tätä ja kaikkee.
No, mähän en siellä keittiössä kovin paljoa aikaa vietä, pyrin tekemään ruokaa isommat satsit kerrallaan, tai sitten valmistamaan ruokaa niin, että sitä voi sovelletusti sitten nopeasti laittaa erilaisiksi annoksiksi.
Eli vastaus on, etten kauaakaan! :)
Tässä esimerkissä halusin tuoda esiin sen, miten itse hyödynnän joskus "puolivalmiita" kaupan tarjottavia, ilman että tarvii mennä eines-linjalle.
Mun maha on niin ongelmainen välillä (suurimmaksi osaksi), etten kestä esim. lisäaineita ja eineksistä (ja kauheen pitkä lista kaikkee, josta pitää joskus tehdä erillinen postaus - siis niistä mahajutuista). Mutta varsinkaan lisäaineista ei mun maha tai keho ainakaan tykkää.
Mieluummin jotain helppoa ja nopeaa niin, että se on mahdollisimman terveellistä ja vatsaystävällistä silti.
Parina päivänä olen nyt syönyt kaupasta ostettua valmista savulohta (joka oli vielä -50%), keitin kylkeen pikku kattilallisen riisiä, ja syöntihetkellä tarvii valmistaa vaan kasviksia kylkeen.
ON NOPEAA!
SAVULOHTA, RIISIÄ JA PAISTETTUA KESÄKURPITSAA
Valmistusaika n. 5min (kesäkurpitsan pilkkominen ja paistaminen)
- sopivan kokoinen slaissi lohta (käytin n. 150g/ hyvä määrä on noin kämmenellisen verran)
- keitettyä riisiä (noin kourallinen/ nyrkillinen)
- n. 200g kesäkurpitsaa (= noin puolikas), joka on kuutioitu pieniksi kuutioiksi ja paistettu oliiviöljyssä pannulla. Paista noin 2-3minuuttia, mausta herbamarella tai muulla haluamallasi mausteilla.
- voit vielä lorauttaa ruoan päälle noin 1-2tl extera neitsyt oliiviöljyä
* Sanomattakin lienee selvää, että riisi kannattaa laittaa lautaselle mikron kautta, on parempaa lämmitettynä ;) Itse tykkään syödä savulohen kylmänä, joten se lienee makuasia. ;)
SAVULOHTA, RIISIÄ JA PAAHDETTUJA NAURIS-KUUTIOITA
- Valmistusaika noin 10min (nauriin kuoriminen + pilkkominen + paistaminen pannulla)
- sopivan kokoinen slaissi lohta (käytin n. 150g/ hyvä määrä on noin kämmenellisen verran)
- keitettyä riisiä (noin kourallinen/ nyrkillinen)
- n. 200g naurista (1 isohko), joka on kuorittu ja kuutioitu. Paista pannulla oliiviöljyssä, heitä sekaan 1 valkosipulin kynsi, suolaa ja oreganoa. Paista noin 5-7 minuuttia. Lorauta 1-2tl extra neitsyt oliiviöljyä vielä kypsien nauriskuutioiden päälle ennen syömistä.
* Ja se riisin lämmitys mikrossa myös, jos oli valmiiksi keitettynä.
Toki kasviksia voi vaikka valmistaa etukäteen isomman satsin ja sitten lämmitellä. Varsinkin, jos ottaa lounaan mukaan töihin rasiaan.
Itsellä ei energia eilen riittänyt siihen että olisin tehnyt isompaa satsia, ja tein näin, mikä on pieni homma kerralla, ja sopi siten tähän tilanteeseen paremmin.
Kalasta jäi vielä 1 annos mulle odottamaan, en ole vielä päättänyt minkälaisin höystein sen meinaan syödä - jää nähtäväksi ;) Naurispaistos oli tosi hyvää, joten luulen että sillä mennään. Salaattikin olis kyllä hyvää.
Kasviksia kannattaa pistellä ääntä kohden monipuolisesti, yleensä käytän muutamaa eriä ruoalla, mutta välillä voi ihan hyvin oikasta ja tehdä pikaruoka version terveellisestä ruoasta.
Kokonaisuus on kuitenkin se mikä ratkaisee, esim. munakkaan kylkeen tai smoothieen pinaattia, mehuun porkkanaa jne niin alkaa se olemaan helposti monipuolista - myös tällaisena pikaruokapäivänä.
Tuli muuten aika edulliseksikin tämä mun ruokailu, riisit nyt ei paljoa tuossa maksa, kalan hinta oli alle 7e, kesäkurpitsan pätkälle tuli hintaa noin 0,7e, nauriille n. 0,50e, oliivöljyäkin niin pieni loraus, että annoshinnaksi tulee n. 2,85€. Ei oo paha!
Jos miettii mitä sillä saa muuten vaikka einestä?? Tai mäkistä?? Lounasruokapaikasta? Kahvilasta?
Ei paljon mitään.
Nauttikaa ja päästäkää itsenne välillä helpolla - senkin voi silti tehdä terveellisemmin ;) <3
<3 Annika
Kommentit