TAIVAALLINEN GRANOLA (vanilja - appelsiini - valkosuklaa - kookos)
GRANOLA
(gluteeniton, maidoton, valinnoilla myös vegaani)
Tämä ohje on vanilja-appelsiini-valkosuklaa-kookos granola <3
n. 4-5dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia, luomua, jos haluat)
1dl tattarihiutaleita
1dl kookoshiutaleita (voit käyttää muitakin jos et pidä kookoksesta)
1dl mantelijauhetta/ pieneksi rouhittua mantelia/ mantelilastuja
1dl pekaanipähkinöitä
2dl cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1rkl kookossokeria
ripaus suolaa
1rkl sulatettua kaakaovoita (tai kookosöljyä, jos et kaipaa niin paljoa kaakaon makua)
1rkl sulatettua kookosöljyä
1rkl oliiviöljyä (käytin appelsiinin makuista, voit myös puristaa appelsiinista hieman mehua sekaan)
3rkl hunajaa (öljyjen joukkoon, niin notkistuu)
1dl tattarihiutaleita
1dl kookoshiutaleita (voit käyttää muitakin jos et pidä kookoksesta)
1dl mantelijauhetta/ pieneksi rouhittua mantelia/ mantelilastuja
1dl pekaanipähkinöitä
2dl cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1rkl kookossokeria
ripaus suolaa
1rkl sulatettua kaakaovoita (tai kookosöljyä, jos et kaipaa niin paljoa kaakaon makua)
1rkl sulatettua kookosöljyä
1rkl oliiviöljyä (käytin appelsiinin makuista, voit myös puristaa appelsiinista hieman mehua sekaan)
3rkl hunajaa (öljyjen joukkoon, niin notkistuu)
(halutessasi
lisää valkosuklaarouhetta paahtamisen jälkeen)
Sekoita kuivat aineet ja rouhitut pähkinät isossa kulhossa, lisää yhteen sekoitetut hellästisulatetut rasvat ja hunaja, sekoita huolella ja levitä pellille (leivinpaperin päälle tietty).
Paahda uunissa reilu puoli tuntia, älä polta, sekoita välillä. Uuni suunnilleen 150 astetta on hyvä.
Sekoita kuivat aineet ja rouhitut pähkinät isossa kulhossa, lisää yhteen sekoitetut hellästisulatetut rasvat ja hunaja, sekoita huolella ja levitä pellille (leivinpaperin päälle tietty).
Paahda uunissa reilu puoli tuntia, älä polta, sekoita välillä. Uuni suunnilleen 150 astetta on hyvä.
Jäähdytä,
ja lisää rouhittuna muutama pala vegaanista valkosuklaata.
Säilö
ilmatiiviiseen purkkiin, nauti esim. Kookosjugurtin tai turkkilaisen jugurtin
kanssa, tai marjojen & hedelmien päällä jne. Nyt kun on viikuinoiden ja marjojen aika, kannattaa käyttää niitä - viikunat on ihan älyttömän hyviä!! (Nappasin niita muutamat tarjouksesta kaupasta viime viikolla.)
LOPPUVINKIT
-> tee granolastasi oman makusi mukaista
- Mausta se makusi mukaan, esim. Kardemumma,
kuivatut marjat, kaakaonibsit, kaakaojauhe (tumma tai raaka)…
- Käytä mitä tahansa pähkinöitä tai siemeniä mistä pidät, laitoin itse sekaan
myös suolattuja pähkinöitä… Samoin hiutaleita voi vaihdella ja laittaa sitä mistä tykkää
- Makeuta melkeinpä millä vaan; kookossokeri, agave, vaahterasiirappi, hunaja…
Näin saat ohjeesta myös vegaanista kun käytät esim. Vaahterasiirappia…
Aika helppo välipala, kun nappaat sulle sopivaa jugurttia, heität mustikoita päälle ja pilkot siihen yhen viikunan, ja nakkaat sitten granolaa joku 1/2dl vielä siihen. NAM!!
Nautinnollisia (ja helppoja) eväshetkiä toivotellen,
Annika
Kommentit